De kracht van een introvert in een wereld die niet kan stoppen met praten

Hou je van de stilte en ben je graag alleen? Voer je liever diepzinnige gesprekken dan dat je over koetjes en kalfjes kletst? Heb je liever één op één contacten dan dat je deel neemt aan groepsactiviteiten? Word je doodmoe van grote gezelschappen en krijg je juist energie als je alleen bent? Hou je meer van luisteren dan van praten? En zeg je alleen iets als je van mening bent, dat je iets zinvols te zeggen hebt? Kun je je goed concentreren en uren achter elkaar gefocust aan iets werken?

Ja? Dan is de kans groot dat je, net als een derde van de wereldbevolking, een introvert persoon bent. En in dit artikel wordt duidelijk dat je daar best blij mee mag zijn. Of hoe je als relatie of werkgever het beste om kunt gaan met een introvert persoon om zo het beste uit ze naar boven te halen.

Susan Cain schreef er een boek over en noemde het Quite: The Power Of The Introvert In A World That Can’t Stop Talking. In het boek komen verschillende wetenschappelijk onderbouwde tips voorbij die zowel voor introverte personen als voor extraverte personen handig kunnen zijn. In verschillende hoofdstukken is het boek hier terug te vinden in de vorm van een animatie en een voice-over:

Daarnaast maakte Molly Crabapple een gave animatie van het verhaal van Susan Cain over het verschil tussen introverte en extraverte persoonlijkheden. En hoe deze elkaar kunnen versterken.

Benieuwd of je zelf een introvert of juist extravert persoon bent? Doe dan de test op de Facebookpagina van Susan Cain en vertel wat voor persoonlijkheid je bent.

[Via]

Edwin van der Schoot

Gelukdeler Edwin van der Schoot

Meer artikelen van Edwin van der Schoot