De relatie van fysieke fitheid met geluk

In acht domeinen legt Sheila Neijman, dé gelukscoach van Nederland, uit hoe je geluk werkbaar, meetbaar en beïnvloedbaar kunt maken. In haar eerste artikel gaf ze aan dat geluk een containerbegrip is, net zoals het woord ‘ding’ of ‘succes’. Door te werken aan mentale fitheid verhoog jij je geluksbewustzijn. Het tweede en derde artikel gaan over  de kracht van doelen stellen en sociale contacten. Dit artikel gaat over geluk in combinatie met fysieke fitheid.

De wetenschap weet het allang: fysieke fitheid en geluk gaan hand in hand.  Fysieke fitheid vormt samen met mentale fitheid een belangrijke basis voor je geluksgevoel. Mensen die werken aan hun fysieke fitheid voelen zich lekkerder, ervaren minder stress, meer welzijn en hebben meer zelfvertrouwen.

Ons lichaam, mind en hart zijn met elkaar verbonden. Geluk is dus niet alleen een state of the mind, maar ook een state of the body and the heart. Goed zorgen voor je lichaam is bevorderlijk voor je geluk. Er bestaan geen krachtigere opiaten en gelukshormonen dan die van nature in ons lichaam aanwezig zijn. Je lichaam is dus gemaakt voor geluk. Maak hier gebruik van, je hebt ze niet voor niets.

Een aantal tips die zo bekend zijn, maar toch niet altijd even gemakkelijk realiseerbaar:

  • zorg voor voldoende slaap zodat je lichaam en cellen zich kunnen herstellen.
  • slaap zonder je mobiel vanwege de straling en effecten op je gezondheid en geluk.
  • schrijf op waar je dankbaar voor bent voordat je gaat slapen. Zo slaap je beter in en sta je uitgeruster op.
  • zoek regelmatig de natuur op en als het kan, op blote voeten. Aarden is bevorderlijk voor je geluk.
  • beweeg, een half uur per dag, is voldoende.
  • eet gezond, bij voorkeur plantaardig en biologisch. Vergeet de schijf van vijf. Die is allang achterhaald.
  • drink voldoende water, het liefst gefilterd.
  • en lach meer………….. veel meer!

Sheila Neijman

Gelukdeler Sheila Neijman

Sheila Neijman is psycholoog & gelukscoach. Zij begeleidt organisaties, scholen, volwassenen en kinderen naar een hoger geluksbewustzijn. Haar missie is om in het jaar 2025 tenminste 51% van de Nederlandse bevolking te laten schitteren in geluk.

Meer artikelen van Sheila Neijman