wordgelukkig-4-tips-voor-een-daadwerkelijk-gelukkig-nieuwjaar

De feestdagen zijn weer achter de rug en iedereen begint vol goede moed aan de goede voornemens. Sportscholen stromen vol en de sigaretten worden thuis gelaten. Ondertussen hebben de meesten hun goede voornemens alweer opgegeven. Maar toch worden veel goede voornemens ieder jaar opnieuw gemaakt. Wil jij er voor zorgen dat je echt een gelukkig nieuw jaar hebt? Lees dan de volgende vier handvaten.

1. Wees positief!

De goede voornemens zijn een mooi voorbeeld. Schouders er onder en wees positief. Geloof in datgene wat jij wilt bereiken en belangrijker, ga er helemaal voor!

2. Wat wil je bereiken?

De sportscholen zijn in januari overbevolkt en in december griezelig rustig. Bedenk wat je echt wilt bereiken. Wil jij echt een wespentaille, of laat je je meeslepen in de cultuur waarin je leeft. Het gaat erom dat jij jezelf goed voelt in wat voor lichaam je ook hebt. Heb jij grote borsten en billen, maar geen afgetrainde buik? wees er trots op. Of ben jij die man die graag de spierbundel wilt worden uit de bladen? Wordt je er daadwerkelijk gelukkig van om er maar altijd naar toe te leven om dat te bereiken en te behouden? Maar ook op gebied van werk, relaties en vrienden/familie. Ben je gelukkig op die vlakken, zo niet, wat wil je daaraan doen.

3. Hoe wil je die doelen bereiken?

Als je wilt weten hoe je iets aan moet pakken, bedenk dan wat het je tot nu toe heeft tegen gehouden. Vaak zit dat in angsten die je bewust of onbewust hebt. Angst is iets wat wordt bedacht, om deze reden bestaan deze niet echt en kan je ze overwinnen. Maar je moet ze wel herkenen. Ruim je angst uit de weg en die hindernissen die er net nog lagen, geven je nu een perfecte hardloopbaan naar je doel toe, zonder ook nog maar een sprongetje te hoeven maken. Je eigen welbekende olifantenpaadje.

4. Relax!

Als je dan toch al het bovenstaande gefixt hebt. Neem een moment om eens terug te kijken naar dat ritje naar dat doel dat je nu bereikt hebt. En als je dan toch even stilstaat, wees dan gelijk trots op jezelf en op wat je bereikt hebt. Zo kan je enkel genieten van wat komen gaat. Kan je volgend jaar weer totaal nieuwe voornemens bedenken.

Dus succes met alle voornemens, maak ze waar en geniet naderhand. Gelukkig Nieuwjaar!

Laura Hagen

Gelukdeler Laura Hagen

Als studente die stad en land afreist omdat het kan, kom ik genoeg merkwaardige dingen tegen en maak ik de raarste dingen mee. Ik houd er van om de dingen die ik om mij heen zie te analyseren en er over te speculeren.

Meer artikelen van Laura Hagen