Verbeter de kwaliteit van je leven door te kiezen voor voldoening en dankbaarheid

In acht domeinen legt Sheila Neijman, dé gelukscoach van Nederland, uit hoe je geluk werkbaar, meetbaar en beïnvloedbaar kunt maken. In haar eerste artikel gaf ze aan dat geluk een containerbegrip is, net zoals het woord ‘ding’ of ‘succes’. Door te werken aan mentale fitheid verhoog jij je geluksbewustzijn. Het tweedederde en vierde artikel zijn hier te vinden. Dit artikel gaat over creatie, overvloed en medescheppen.

Soms staan wij er niet bij stil, maar wij mensen zijn unieke scheppende wezens. Er is overvloed voor iedereen. Overvloed gaat niet over hebzucht want overvloed kan alleen maar stromen daar waar de energie ook in harmonie stroomt.

Wij zijn ook voelende wezens. Daarom hebben wij ook zintuigen meegekregen waarmee we  kunnen voelen en ervaren. Hiermee kun je de kwaliteit van je leven verbeteren door er voor te kiezen voldoening, geluk en dankbaarheid te voelen in je huidige leven. Daar kun je vandaag al mee starten door elke dag te kiezen voor één aspect wat de kwaliteit van jouw leven verbetert. Het maakt niet uit wat je doet, je zet in ieder geval een energie in beweging waardoor jij bewust schept en creëert. Want energie is alleen energie als deze in beweging is.

Overvloed creëer jij door overvloed in gedachten en woorden tot uitdrukking te brengen. Niet middels onze oude blauwdruk van macht, overleven, angst, apathie, verdriet, schuld en schaamte maar maak bewust gebruik van je nieuwe blauwdruk: liefde, dankbaarheid, compassie, mededogen, geluk en overvloed.

Jouw wereld verandert als jij mee verandert, van binnenuit. Inmiddels heeft de wetenschap bewezen dat elk mens energetisch gezien in contact staat met de wereld om haar heen. Ons hart speelt hierin een grote rol en werkt als verbinder. Dus stem je af op je hart, gebruik je harttalenten (dankbaarheid, compassie, liefde, mededogen enzovoort)  en verbind je met de wereld om je heen. Doe het gewoon eens voor 1 week en zie welke wonderen op je pad komen.

[bron featured image]

Sheila Neijman

Gelukdeler Sheila Neijman

Sheila Neijman is psycholoog & gelukscoach. Zij begeleidt organisaties, scholen, volwassenen en kinderen naar een hoger geluksbewustzijn. Haar missie is om in het jaar 2025 tenminste 51% van de Nederlandse bevolking te laten schitteren in geluk.

Meer artikelen van Sheila Neijman